Foto’s

Culturele fietstocht 9 oktober 2021

Voor de zesde keer organiseerden de Tegelse Hofzangers een culturele fietstocht. In 2020 moesten we de tocht een keer overslaan in verband met het corona virus. In 2021 was het ook onzeker of het door kon gaan. Voor de zekerheid werd de tocht niet in juni maar in oktober georganiseerd. Op 9 oktober 2021 was het een dag met prachtig herfstweer. Een lekkere temperatuur en nauwelijks wind. Ruim 150 fietsers genoten van een mooie tocht met weer drie rustplaatsen met leuke muziek. De muzikanten waren ook enthousiast om eindelijk weer eens live voor publiek te kunnen optreden. In 2022 is deze tocht opnieuw, en dan op zaterdag 4 juni.

Culturele fietstocht 2 juni 2018

Voor de vierde keer organiseerden de Tegelse Hofzangers een culturele fietstocht. Het was prachtig fietsweer. De 180 fietsers hadden een mooie tocht met drie rustplaatsen waar ze konden genieten van gevarieerde muziek. In 2019 is deze tocht opnieuw, en dan op zaterdag 1 juni.

Jubileum Bert Ramakers 25 jaar dirigent 24 maart 2018

Op  1 maart 1993 werd Bert Ramakers de dirigent van de Tegelse Hofzangers. Het 25 jarig jubileum werd groots gevierd in de Haandert in Tegelen. Het werd een fantastisch feest met Bert in de schijnwerpers. Een vol podium met muzikanten bracht een zeer gevarieerd programma voor een volle zaal toehoorders. Aan het concert werkten mee: het Tegelse Symphonie Orkest, het Heldens Koper Ensemble en een gelegenheids combo (Toon Konings – toetsen, Jack Kort – basgitaar, Rens Schouenberg – gitaar en Tim Sijbers – cajon). De Hofzangers brachten op het einde verrassend nieuw repertoire. Bezoekers gingen massaal staan om mee te swingen.

Abdijconcert 27 mei 2017

Tijdens de door Tegula Cultura georganiseerde 4 daagse Abdijmanifestatie werd op zaterdagavond 27 mei 2017 een concert georganiseerd. Uitvoerenden waren het Tegels Symphonie Orkest en de Tegelse Hofzangers. De sopraan Maartje Rammeloo bracht het publiek in de volledig uitverkochte Abdij in vervoering. Het slot van het concert was een geweldige apotheose van alle uitvoerenden waarbij Maartje Rammeloo en Bert Ramakers, de dirigent van de Hofzangers, het prachtige duet “Libiamo” zongen.

Concert Byzantijnse en Oost-Europese Liederen 30 oktober 2016

Op 30 oktober 2016 ging een lang gekoesterde wens in vervulling. De Tegelse Hofzangers wilden al langer graag een concert geven met alleen de muziek die zij het liefst zingen: Byzantijnse en Oost-Europese liederen. Het concert werd georganiseerd in het Schutterijmuseum in Steyl. Er was geen kaartverkoop dus was het spannend hoeveel publiek er zou komen. De stoutste verwachtingen werden overtroffen. Er moesten stoelen bij worden gezet. Meer dan 200 bezoekers!

Het Blazers-ensemble van het Tegels Symphonie Orkest zorgde voor een mooie muzikale omlijsting. Het kwintet bestaat uit Roy Denessen (klarinet), Petra Buskens (fluit), Christel Kwakkernaat (fagot), Marja Ummenthun (hoorn) en Roger Karis (hobo).

De bezoekers waren vol lof. Het koor kijkt terug op een zeer geslaagd concert.

Bedevaart Dormagen 5 juli 2016

Op dinsdag 5 juli 2016 waren de Hofzangers uitgenodigd om in Dormagen een bedevaart op te luisteren voor zieken en ouderen uit de regio. Het was een zeer mooie en devote dienst. De akoestiek van de kerk leende zich uitstekend om de Slavisch Byzantijnse gezangen ten gehore te brengen. De vele bezoekers waren zeer onder de indruk, zo ook het koor.

Contactgegevens

Tegelse Hofzangers
Erkenkamp 23
5931 BR Tegelen

Telefoon: 06 – 199 95 486

info@tegelsehofzangers.nl

Bestuur

Voorzitter Hans Schelbergen
Secretaris Henk Driessen
Penningmeester Henk Neervoort
Bestuurslid muziekcommissie Henk van Gerven
Bestuurslid algemene zaken Wiel Dings

Beschermheer   De heer J. Canjels