Over ons
De Tegelse Hofzangers
De Tegelse Hofzangers is een mannenkoor dat in 1960 is ontstaan tijdens een Cecilia-avond van het kerkkoor van de St. Martinusparochie. Een paar mannen hadden op de Duitse tv een optreden gezien van de Mainzer Hofsänger en deden dit na. Een nieuw koor was geboren. Zo ging dat in die tijd. Nu 57 jaar later bestaat het koor nog steeds. Niet meer met jolige optredens zoals in het begin maar met meer serieus werk. Slavisch-Byzantijnse gezangen zijn de echte muzikale liefde van het koor geworden in de loop van de tijd. Ze treden op in kerken in de regio. Maar daarnaast is er ook een rijk repertoire met profane muziek. De Hofzangers hebben elk jaar een zeer goed gevulde agenda met diverse optredens en activiteiten. In de afgelopen jaren zijn de samenwerkingen met het Tegels Symphonie Orkest en de sopraan Maartje Rammeloo zeer succesvol geweest. Het publiek, in steeds uitverkochte zalen, is altijd zeer enthousiast.

De Tegelse Hofzangers is een zeer actief koor, waarbij de partners ook een bijzondere plaats hebben. De mannen steken de handen uit de mouwen voor allerlei activiteiten. Zo is er inmiddels een nieuwe traditie ontstaan met de “Culturele Fietstocht”, elk jaar op de zaterdag voor de eerste zondag van juni. Zo’n 200 fietsers rijden een prachtige route van 40 kilometer, waarbij op diverse rustplaatsen muziek wordt gemaakt in verschillende genres.

In 2018 staat weer een bijzonder concert op het programma. Op zaterdagavond 24 maart zal in de Haandert worden gevierd dat Bert Ramakers 25 jaar de bezielende muzikale leiding heeft van het koor.

Zingen in een mannenkoor iets voor jou?
De Tegelse Hofzangers hebben elk jaar een goed gevulde agenda. Zo wordt er een aantal Heilige Missen opgeluisterd in diverse kerken in de regio. Dan wordt de specialiteit van het koor uitgevoerd: Slavisch Byzantijnse liturgische gezangen. Daarnaast wordt deelgenomen aan concerten en worden zelf concerten georganiseerd. Dan wordt ook een zeer rijk profaan repertoire uitgevoerd.

De Tegelse Hofzangers is een mannenkoor, maar de partners nemen ook een speciale plaats in bij het koor. Diverse activiteiten worden buiten het zingen georganiseerd. Jaarlijks wordt een reis ondernomen, het ene jaar samen met de dames en het andere jaar alleen door de mannen.

Heb je interesse om te zingen? Kom dan eens luisteren bij een repetitie op maandagavond in de Haandert in Tegelen. Je bent van harte welkom!

Dirigent Bert Ramakers
Bert Ramakers stamt uit een muzikale familie. De muziek en het zingen zijn hem van huis uit met de paplepel ingegeven. Zijn vader was een gerespecteerd zanger en koordirigent. Bert studeerde aan het conservatorium te Maastricht koordirectie (1976), hafa-directie (1976) en trombone (1977).

Hij heeft van nature een mooi stemgeluid en heeft dit nog verder vervolmaakt door jarenlange zanglessen. Regelmatig treedt hij dan ook op als zangsolist.

Sinds 1993 is Bert dirigent van De Tegelse Hofzangers. Ook is hij nog dirigent van diverse andere koren. Met alle koren maakte hij vele reizen naar onder andere Israël, Polen, Duitsland, Italië, Engeland en Portugal.

Contactgegevens

Tegelse Hofzangers
Erkenkamp 23
5931 BR Tegelen

Telefoon: 06 – 199 95 486

info@tegelsehofzangers.nl

Bestuur

Voorzitter Hans Schelbergen
Secretaris Henk Driessen
Penningmeester Henk Neervoort
Bestuurslid muziekcommissie Henk van Gerven
Bestuurslid algemene zaken Wiel Dings

Beschermheer   De heer J. Canjels